Vol.50,No.5 (2022)
- 解説
- [ 要約 ]
- 感染対策のための手洗い
- 元園田学園女子大学 山本 恭子…183
- 解説
- [ 要約 ]
- ヨウ素の基礎知識から最近の話題まで
- (株)合同資源 海宝 龍夫…189
- 解説
- [ 要約 ]
- HACCP制度化の実施と今後の展開
- 名城大学農学部 応用生物化学科 非常勤講師 奥田 貢司
名城大学農学部 応用生物化学科 教授 林 利哉…197
- 講座
- [ 要約 ]
- 食の安全・安心科学
−食品製造現場・食品にかかわる微生物汚染とその対策−
[14]光触媒を利用した微生物制御と食品衛生分野への応用
- 北九州市立大学 国際環境工学部 環境生命工学科 森田 洋…205
- 講座
- [ 要約 ]
-
第48回年次大会(特別講演・教育講演・基礎講座)講座
[2]赤潮問題について
- 鹿児島大学名誉教授 前田 広人…213
- ポスター賞<受賞研究>
-
野菜の薬剤耐性菌数の調査と低減効果に関する研究
- 近畿大学大学院 農学研究科 小松 華子…219
- ポスター賞<受賞研究>
-
ヒノキチオールの連続使用による大腸菌の薬剤耐性化に関する研究
- 近畿大学大学院 農学研究科 井口 恒輝…221
- 会員の声−培養−
- 『名誉会員・篠田純男先生の『回想録~大学生活60年~』を読みて(その41)』…新井 一義…目次裏
- 海外文献抄録
- …坂上 吉一…196
- 会報
- …224
- カレンダー
- …和文目次裏
<English> Vol.50,No.5 (2022)
- General Review
- Hand Washing and Hand Hygiene for Infection Prevention
- …by Yukiko YAMAMOTO…183
- Commentary
- From Basic Knowledge of Iodine to a Recent Topics
- …by Tatuo KAIHOU…189
- Commentary
- Enforcement of HACCP Institutionalization and Future Development
- …by Kouzi OKUDA, and Toshiya HAYASHI…197
- Lecture
- Safety and Security Science of Food -Microbial Contamination and Measures concerned with Food Manufacturing Sites and Food-
(14) Microorganism Control using Photocatalyst and Application to Food Hygienic Field
- …by Hiroshi MORITA…205
- Lecture
- Magazine Lectures Presented in the 48th Annual Conference (Special Lecture, Education Lecture, and Basic Lecture)
(2) About a Red Tide Problem
- …by Hiroto MAEDA…213
- Poster Prize Receiving Study
- An Investigation of Number of Drug Resistant Bacteria in Vegetables and Study on Reduction Effect
- …by Hanako KOMATU…219
- Poster Prize Receiving Study
- Study on Drug Resistance of Escherichia coli by Consecutive Use of Hinokitiol
- …by Kouki IGUCHI…221
- Member’s Voice-Cultivation-
- …by Kazuyoshi ARAI…Reverse Page of the Contents
- Abstracts from Overseas Journals
- …by Yoshikazu SAKAGAMI…196
- Society Activities
- …224
- Calendar
- …Reverse Page of the Contents in Japanese