Vol.42,No.4 (2014)
- 短報
- [ 要約 ]
-
食品製造従事者への手洗いに対する声かけ効果の検討
-
日清オイリオグループ(株)横浜磯子事業場品質管理グループ 木全 弘一,白澤 聖一…177
- 学会賞受賞論文
- [ 要約 ]
-
住環境における微生物の制御
-
大阪市立自然史博物館 浜田 信夫…181
- 解説
- [ 要約 ]
-
UV滅菌の原理とその限界について
-
中央大学理工学部 新谷 英晴…195
- 解説
- [ 要約 ]
-
食品産業における硬質表面洗浄の理論と実際
[3] 洗浄の物理化学
-
三重大学大学院生物資源学研究科 福﨑 智司…201
- 講座
- [ 要約 ]
-
産業へのオゾンの利用技術[10]
海水のオゾン処理
-
三菱電機(株)神戸製作所 石田 稔郎…207
- 講座
- [ 要約 ]
-
感染症の現状と展望[7]
口腔感染症
-
サンスター(株) 静岡研究所 江口 徹…213
- 講座
- [ 要約 ]
-
食品の微生物変敗防止技術と制御[9]
めん類の微生物制御
-
日清食品冷凍(株) 開発研究所 田渕 満幸…219
- Biocontrol Science掲載論文抄録(Vol.19,No.1,2014)
- …228
- 海外文献抄録
- …近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…194
- 図書紹介
- 『微生物の簡易迅速検査法』…学会事務局…226
- 会員の声-培養-
- 『歯科の感染対策』…玉澤かほる…200
- 会報
- …231
- カレンダー
- …和文目次裏
<English> Vol.42, No.4 (2014)
- Note
-
The Role of Awareness in Hand Washing and Cleanliness for Food Produce Workers
-
…by Hiroichi KIMATA and Seiichi SHIRASAWA…177
- Control of Mycological Contamination on Indoor Environment
- Original Paper to Which a Society Prize was Awarded
- …by Nobuo HAMADA…181
- Commentary
-
Principle and Limitation of UV Sterilization
-
…by Hideharu SHINTANI…195
- Commentary
-
Theory and Practice of the Cleaning of Hard Surface in Food Industry(3)
Physico-chemistry of Cleaning
- …by Satoshi FUKUSAKI…201
- Lecture
-
Ozone Technology in Industries(10)
Ozone Sterilization of Sea Water
- …by Toshiro ISHIDA…207
- Lecture
-
Current Status and Prospects of Infection(7)
Oral Infection
- …by Toru EGUCHI…213
- Lecture
-
Techniques for Preventing Deterioration of Foods Due to Microorganisms and Deterioration Control(9)
Preventing Techniques and Control of Micro-organic Deterioration of Noodles
-
…by Michiyuki TABUCHI…219
- Abstracts of Original Papers Published in the Biocontrol Science(Vol.19, No.1, 2014)
- …228
- Abstracts from Overseas Journals
- …by Environmental Chemical Laboratory,Department of Environmental Management,
Faculty of Agriculture, Kinki University…194
- Book Review
- …by the Secretariat…226
- Member's Voice - Cultivation -
- …by Kahoru TAMAZAWA…200
- Society Activities
- …231
- Calendar
- …Reverse Page of the Contents in Japanese