Vol. 36, No.4 (2008)
Bokin Bobai
食品照射検知の LAL/GNB 法の測定条件の検討
日本アイソトープ協会甲賀研究所 越川富比古,松島 昌子,廣庭 隆行
国立医薬品食品衛生研究所食品部 宮原 誠
…213
食品工場における微生物迅速測定法導入の評価検討方法の一例
キッコーマン(株)プロダクト・マネジャー室 佐藤 順
…223
食品の微生物検査法と食中毒発生時の疫学調査法[14]
ウエルシュ菌
東京都健康安全研究センター 門間 千枝
…231
食品・化粧品・医薬部外品・塗料における防腐技術[5]
エチルアルコールによる微生物の増殖阻害と殺菌
名城大学名誉教授 山下 勝
…241
ペットから人へ,身近で起こる人獣共通感染症[5]
感染症の感染経路と症状,予防対策まで
(4)原虫,寄生虫による人獣共通寄生虫症
日本大学 生物資源科学部 獣医学科 野上 貞雄
…263
抗菌製品を創る[1] 抗菌剤の種類,特徴とその動向
(1)無機抗菌剤
抗菌製品技術協議会 内田 眞志
…273
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…230
図書紹介
『ISO22000 食品安全マネジメントシステム認証取得事例集2』
学会事務局…281
会員の声-培養-
『めん類の微生物制御と「防菌防黴」』田渕 満幸…282
会報・新入会員紹介
…283
カレンダー
和文目次裏
(English)
Vol. 36, No.4 (2008)
Bokin Bobai
Original
Examination of the Experimental Conditions in Using the LAL/GNB Method for
Judging Food Irradiation
…by Tomihiko KOSHIKAWA, Masako MATSUSHIMA, Takayuki HIRONIWA,
and Makoto MIYAHARA
…213
Commentary
Example of the Method to Evaluate and Review of the Introduction of Rapid
Assessment of Bacteria in Food Factories
by Jun SATO
…223
Lecture
Inspection of Microorganisms in Foods and Epidemiological Investigation(14)
Clostridium Perfringens
by Chie MONMA
…231
Lecture
Antiseptic Technologies in Foods, Cosmetics, Quasi-drugs and Paints(5)
Sterilization and Inhibition of Bacterial Growth with Ethyl Alcohol
Lecture
Familiar Zoonotic Infection of Pets to Human Beings(5)
Infection Route of Infection and Preventive Measures Against Symptoms:
(4)Zoonotic Parasitic Diseases Caused by Protozoas and Parasites
Lecture
Creation of Antibacterial Products(1)
Types, Characteristics and Trend of Antibacterial Agents
(1)Inorganic Antibacterial Agents
Abstracts from Overseas Journals
by Department of Environmental Management, Faculty of Agriculture, Kinki University
…230
Book Review
by the Secretariat
…281
Members Voice - Cultivation -
by Michiyuki TABUCHI
…282
Society Activities and New Members
…283
Calendar
Reverse Page of the Contents in Japanese