Vol. 38, No.11 (2010)
Bokin Bobai
硬質表面に付着したトリオレインの定量評価における拭き取り法の操作因子
岡山県工業技術センター 浦野 博水,福崎 智司…715
(社)日本食品機械工業会 大村 宏之
切り花の鮮度保持におけるホタテ焼成貝殻カルシウム粉末の利用
神奈川工科大学・応用バイオ科学部 天願ルイス,澤井 淳…723
食品工場の乳酸菌汚染とオゾン殺菌
愛知学泉短期大学食物栄養学科 内藤 茂三…729
木材保存の現状と将来[8]
木材の防腐,防カビ技術(1)
建築現場における防腐,防カビ処理
(株)コシイプレザービング 前田 恵史…743
木材保存の現状と将来[9]
木材の防腐,防カビ技術(2)
工場における木材防腐処理
(株)ザイエンス 技術開発部 須貝与志明…751
プラズマ滅菌・殺菌[8]
ソリューションプラズマによる水中菌の殺菌
産業技術総合研究所サステナブルマテリアル研究部門 石崎 貴裕…763
名古屋大学エコトピア科学研究所 齋藤 永宏,高井 治
プラズマ滅菌・殺菌[9]
黴類の殺菌
和歌山大学・システム工学部 太田 貴之…769
環境改善による食品の保存技術[7]
冷蔵・冷凍による食品の保存技術(概論)
東京海洋大学海洋科学部食品生産科学科 萩原 知明…775
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…742
図書紹介
『【3極対応】GMPにおける微生物試験/管理』学会事務局…762
会員の声-培養-
『塩について』…藤田 貴之…787
会報
…788
カレンダー
和文目次裏
(English)
Vol. 38, No.11 (2010)
Bokin Bobai
Original
Operating Factors of the Swab Method for the Quantitative Assay of Triolein Attached onto Hard Surfaces
by Hiromi URANO, Hiroyuki OMURA, and Satoshi FUKUZAKI…715
Note
Possible Application of Heated Scallop-Shell Powder for the Prolongation of the Vase Life of Cut Flowers
by Luis TENGAN, and Jun SAWAI…723
Commentary
Contamination with Lactic Acid Bacteria in Food Factory and Sterilization with Ozone
by Shigezo NAITO…729
Lecture
Present and Future of Wood Preservation(8)
Wood Preservation and Antifungal Techniques(1): Wood Preservative and
Antifungal Treatment in a Factory
by Satoshi MAEDA…743
Lecture
Present and Future of Wood Preservation(9)
Wood Preservation and Antifungal Techniques(2): Wood Preservative Treatment in a Building Site
by Yoshiaki SUGAI…751
Lecture
Plasma Antisepsis/Sterilization(8)
Sterilization of Bacteria in Water with Solution Plasma
by Takahiro ISHIZAKI, Nagahiro SAITO, and Osamu TAKAI…763
Lecture
Plasma Antisepsis/Sterilization(9)
Sterilization of Fungal Species
by Takayuki OTA…769
Lecture
Preservative Technologies of Foods Due to Environmental Improvement(7)
Preservative Techniques by Cold and Frozen Storage (Introduction)
by Tomoaki HAGIWARA…775
Abstracts from Overseas Journals
by Environmental Chemical Laboratory, Department of Environmental Management,
Faculty of Agriculture, Kinki University…742
Book Review
by the Secretariat…762
Member's Voice -Cultivation-
…by Takayuki FUJITA…787
Society Activities
…788
Calendar
Reverse Page of the Contents in Japanese