Vol. 37, No.6 (2009)
Bokin Bobai
低濃度オゾン水の Legionella に対する殺菌効果
摂南大学薬学部 中室 克彦…407
大阪府立公衆衛生研究所生活環境部 土井 均
肥塚 利江,枝川亜希子
アルギニンリッチな配列を有する新規抗カンジダ活性ペプチド
(株)マルハニチロホールディングス 中央研究所 庵原 啓司…413
河原崎正貴,古賀 倫子,関戸 治知
杉本 正裕,江成 宏之
ジェネリック医薬品製造会社における微生物制御のバリデーションの現状
大洋薬品工業(株) 生産本部 技術開発部 伊佐治好孝…421
食品の殺菌手法-原理・特徴・現状・課題[15]
物理的手法 (5)食品の電磁波殺菌その3. マイクロ波殺菌
筑波大学大学院・生命環境科学研究科生物機能科学専攻 佐藤 誠吾…429
食品の殺菌手法-原理・特徴・現状・課題[16]
物理的手法 (5)食品の電磁波殺菌その4. 放射線殺菌
大阪府立大学大学院理学系研究科 古田 雅一…435
食品の殺菌手法-原理・特徴・現状・課題[17]
物理的手法 (5)食品の電磁波殺菌その5. 食品の電子線殺菌
岩崎電気(株) 技術研究所 木下 忍…445
製造環境内微生物の測定,評価及び制御[15]
過酸化水素ガス滅菌/除染の概要と部屋への展開事例
サンタサーロ&ステリープロソリューション(株) 馬上 光夫,市原 広信…451
製造環境内微生物の測定,評価及び制御[16]
環境菌の過酢酸殺菌事例
大日本住友製薬(株) 宮崎 勝介,米田 健二,大森 英二…461
中央大学理工学部 新谷 英晴
製造環境内微生物の測定,評価及び制御[17]
食品製造環境での過酢酸使用事例
エコラボ(株) 勝野 仁智,茂呂 昇,唐沢真知子,田辺 忠裕…467
海外文献抄録
近畿大学農学部環境管理学科環境化学研究室…477
神奈川工科大学 澤井 淳…478
図書紹介
『食品偽装-起こさないためのケーススタディー』…学会事務局…479
会員の声-培養-
『気になっていたこと』…南條 正仁…480
『私と培養・・・これまでを振り返って』住谷 正敏…481
BiocontrolScience掲載論文抄録(Vol.13,No.4,2008)
…482
平成21年度日本食品化学研究振興財団研究助成決定
…484
会報・新入会員紹介
…485
カレンダー
和文目次裏
(English)
Vol. 37, No.6 (2009)
Bokin Bobai
Original
Bactericidal Effect of Low-Level Dissolved Ozone to Legionella pneumophila
by Katsuhiko NAKAMURO, Hitoshi DOI, Toshie HIZUKA and Akiko EDAGAWA…407
Original
The Anti-Candida Peptide Including an Arginine-rich Sequence
by Keishi IOHARA, Masataka KAWARASAKI, Tomoko KOGA,
Haruchika SEKIDO, Masahiro SUGIMOTO, and Hiroyuki ENARI…413
Commentary
Present Status of the Validation of Microbiological Control in a Manufacturing
Company of Generic Medicinesby Yoshitaka ISAJI…421
Lecture
Sterilization Procedures of Foods - Principle, Characteristics, Present Situation and Subjects(15)
Physical Procedures(5)― Electromagnetic Sterilization of Foods(Part 3):
Disinfection by Microwaves
by Seigo SATO…429
Lecture
Sterilization Procedures of Foods - Principle, Characteristics, Present Situation and Subjects(16)
Physical Procedures(5)― Electromagnetic Sterilization of Foods(Part 4):
Disinfection by Radiation
by Masaichi FURUTA…435
Lecture
Sterilization Procedures of Foods - Principle, Characteristics, Present Situation and Subjects(17)
Physical Procedures(5)― Electromagnetic Sterilization of Foods(Part 5):
Disinfection of Foods by Electron Beam
by Shinobu KINOSHITA…445
Lecture
Measurement, Assessment and Control of Bacteria in Manufacturing Environment(15)
Sterilization with Hydrogen Peroxide Gas: The Outline of Decontamination and Case
Study on the Development in Rooms
by Mitsuo BAJO and Hironobu ICHIHARA…451
Lecture
Measurement, Assessment and Control of Bacteria in Manufacturing Environment(16)
Disinfection Example of Bacteria in Manufacturing Environment Using Peracetic Acid
by Shosuke MIYAZAKI, Kenji KOMEDA, Eiji OMORI and Hideharu SHINTANI…461
Lecture
Measurement, Assessment and Control of Bacteria in Manufacturing Environment(17)
Case Study on the Use of Peracetic Acid in Food Manufacturing Environment
by Hitoshi KATSUNO, Noboru MORO, Machiko KARASAWA and Tadahiro TANABE…467
Abstracts from Overseas Journals
by Department of Environmental Management, Faculty of Agriculture, Kinki University …477
by Jun SAWAI …478
Book Review
by the Secretariat …479
Member's Voice -Cultivation-
by Masahito NANJO …480
by Masatoshi SUMIYA …481
Abstracts of Original Papers Published in the Biocontrol Science (Vol.13, No.4, 2008)
…482
Award of Research Grant 2009 Supported by the Japan Food Chemical Research Foundation
…484
Society Activities and New Members
…485
Calendar
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